logo-opaque

Voor pupillen en C-junioren

Gebleken is dat er behoefte is aan duidelijkheid over de mogelijkheden voor onze pupillen om deel te nemen aan wedstrijden. Het is ontzettend leuk om, naast de trainingen, ook je krachten te meten met leeftijdsgenoten tijdens echte wedstrijden.

Welke mogelijkheden hebben we daarvoor ? 

1. Deelname aan de gewestelijke KNSB wedstrijden in de Uithof in Den Haag.

De KNSB Zuid-Holland organiseert gedurende het winterseizoen elke zondagochtend wedstrijden voor pupillen en C-junioren. De wedstrijden beginnen om 7.00 uur en duren tot ca. 09.30 uur.

Voorwaarde om deel te nemen is dat de deelnemers redelijk tot goed in staat zijn om zonder haperen enkele rondjes op het Silverdome te schaatsen. Goed kunnen overstappen is geen absolute voorwaarde, maar is eigenlijk wel aan te bevelen. Bij twijfel kun je het beste even met je trainer overleggen.

Een beginnende pupil krijgt gedurende het seizoen in eerste instantie een aantal wedstrijden over 100m en 300m in de laagste klasse E (4-6 wedstrijdzondagen). Om te promoveren naar klasse 4 dient op de 300m een limiettijd te worden gehaald. De limiet voor meisjes pupillen staat op 39 seconden en de jongens moeten sneller rijden dan 37,5 seconden om te promoveren. Eenmaal gepromoveerd wordt je automatisch ingeschreven voor meer wedstrijden en ga je ook 500m rijden.  Bij verdere promotie komt daar dan ook nog af en toe een 1.000m bij.

Als je het leuk vind om aan deze wedstrijden te gaan deelnemen kun je dat aangeven bij het inschrijfformulier en een wedstrijdlicentie aanvragen. Je wordt dan door onze wedstrijdcoördinator ingeschreven voor de wedstrijden en tijdig geïnformeerd wanneer er voor jouw een wedstrijd is. In principe zorgen de ouders zelf voor vervoer naar de wedstrijden op de Uithof. De Gouwe Streek zorgt ervoor dat er bij de wedstrijden begeleiding is door een trainer of een ervaren ouder.

Naast het feit dat het leuk is om aan officiële wedstrijden deel te nemen, doe je mee voor de PR-bokaal, mits je aan veel wedstrijden hebt deelgenomen en meer PR’s hebt gereden dan de andere wedstrijdrijders.

2. Deelname aan de kortebaan-wedstrijden op natuurijs.

Als er voldoende dik natuurijs is, organiseert De Gouwe Streek onderlinge kortebaan-wedstrijden. De uitnodiging voor deze wedstrijden is voor alle leden en dus ook voor alle pupillen, en komt meestal pas enkele dagen voor de wedstrijd omdat het vaak afhankelijk is van de weersomstandigheden of het kan doorgaan of niet. Waar deze wedstrijden worden gehouden wordt te zijner tijd bepaald.

3. 
Deelname aan interclubwedstrijden.

Tijdens het seizoen worden er door schaatsverenigingen in de omgeving enkele interclubwedstrijden georganiseerd voor pupillen en C-junioren. Als wij zo’n invitatie krijgen stellen we een team samen van onze betere pupillen en C-junioren. Tom van Elderen verzorgt de invitaties en de inschrijvingen voor deze wedstrijden, die meestal vroeg op zaterdagochtend worden gehouden. Hoe vaak deze wedstrijden worden georganiseerd is wisselend. Dit jaar zijn dit 4  wedstrijden, maar wij proberen om samen met enkele andere verenigingen meer van dit soort wedstrijden te organiseren.

4. Deelname aan de clubkampioenschappen in het Silverdome in Zoetermeer.

Begin maart worden elk seizoen de clubkampioenschappen voor pupillen georganiseerd in het Silverdome in Zoetermeer. Deelname staat open voor alle leden van De Gouwe Streek en je strijdt in verschillende leeftijdsgroepen om de bekers en medailles die op de feestavond in april worden uitgereikt.

Dus als je goed kunt schaatsen en graag regelmatig aan wedstrijden wilt deelnemen is het slim om een wedstrijdlicentie aan te vragen voor het wedstrijdschaatsen op de Uithof. Dan ga je regelmatig op zondagochtend wedstrijden schaatsen tegen leeftijdgenoten en wordt je misschien wel net zo’n grote kampioen als Sven Kramer of Ireen Wüst.

Als je meer informatie over deelname aan het wedstrijdschaatsen wilt, neem dan contact op met Theo Zijlstra, tel.0182-611898 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.